El ballet d'Ángel Corella, Ainhoa Arteta i Els Amics de les Arts, plats forts de la nova temporada del Teatre-Auditori

Xavier Escura ha presentat la nova temporada del Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 19/jul/10 per Marc Sala / Cristina Mont

La companyia Ballet Corella, Ainhoa Arteta, Els Amics de les Arts i Carlos Núñez són alguns dels noms que actuaran a la nova temporada del Teatre-Auditori. L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat tindrà un paper destacat en la nova cartellera en motiu del 20è aniversari de la seva fundació. Les entrades pels abonats es posaran a la venda el primer dimarts de setembre i una setmana més tard pel públic en general.

En plana teatral la peça més destacada de la nova temporada del Teatre-Auditori és l'obra 'Escenes d'un matrimoni', interpretada en record a l'actor de teatre, cine i doblatge Miquel Cors, desaparegut fa gairebé dos mesos. També en teatre torna a la ciutat 'Un déu salvatge', una obra que ja havia passat pel Teatre-Auditori en versió castellana i ara torna amb nou repartiment. Roser Camí, Ramon Madaula, Vicenta Ndongo i Òscar Rabadán portaran a Sant Cugat la versió catalana d'aquest espectacle.

En dansa, l'actuació de més pes serà el ballet d'Ángel Corella que porta a Sant Cugat 'El llac dels cignes' acompanyada de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.

L'Orquestra, que enguany celebra el seu 20è aniversari, pren especial protagonisme aquesta temporada. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Estem parlant de tres funcions amb el Llac dels Cignes, el Rèquiem de Brahms i els dos concerts tradicionals de nadal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En dansa també arriba 'The Crown of Russian Ballet', un ballet clàssic estrenat a París el 1841.

En l'àmbit musical, l'artista Carlos Núñez presentarà el seu nou disc 'Alborada do Brasil'. Es tracta d'una barreja entre la música gallega i el que aquest músic ha absorbit de la cultura brasilera en el seu viatge a la recerca del passat del seu besavi. Gonzalo Rubalcaba, Bebe, Orfeó Català i Els Amics de les Arts, que ja va tenir gran èxit a la ciutat en el concert de Festa Major, completen el cartell musical. La soprano Ainhoa Arteta serà la protagonista del concert dedicat a Victòria dels Àngels.

Com sempre el Teatre-Auditori porta altres activitats com la màgia del Mac Lari, l'Òpera Rigoletto de Giuseppe Verdi i activitats per als més petits. A més, el Cafè Auditori serà enguany un escenari més de l'equipament. Amb la col·laboració de Joventuts Musicals, la zona del bar de l'auditori programarà sessions periòdiques de jazz en directe sota el títol d''Una hora de jazz'.

A banda d'aquests noms destacats, el teatre de Mira-sol s'incorpora a la programació del Teatre-Auditori amb la representació de quatre espectacles, després de l'adequació tècnica de l'espai.

Escura també ha fet esment de les mesures d'aquesta temporada per a què la gent segueixi gaudint del món de l'espectacle, tot i la crisi.

Xavier Escura

La propera temporada mantenim els preus de les localitats malgrat la pujada de l'IVA.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La temporada 2009-2010 s'ha tancat amb 38.154 espectadors, que suposa una ocupació mitjana del 82% de la programació estable del teatre. Això suposa un augment de poc més d'un miler de persones respecte la temporada anterior. A més, pel Taller d'Escenografia ha estat la temporada amb més activitat.