El Monestir acollirà les XVII Jornades per a professors de català de l'Institut Ramon Llull


  • Comparteix:

El Monestir acollirà del 22 al 25 de juliol les dissetenes Jornades Internacionals per a professors de català que organitza l'Institut Ramon Llull. Es preveu que un centenar de persones d'arreu del món es trobin a la ciutat durant tres dies per discutir sobre l'estudi i l'ensenyament de la llengua catalana a l'estranger.

Les Jornades per a professors de català inclouen conferències, debats, sessions de formació i activitats culturals complementàries com una visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya. L'objectiu és crear un marc de debat sobre l'estat de salut de català i el seu ensenyament a l'estranger com explica Ramon Perelló, cap de comunicació de l'Institut Ramon Llull:

Ramon Perelló

Es tracta de trobar un espai de relació, i un marc de debat entre professors de català a l'estranger.


Entre els convidats hi ha 85 titulars de lectorats de català repartits entre els cinc continents, així com especialistes en l'estudi i l'ensenyament de la llengua i membres de societats internacionals de catalanística.

Perelló ha explicat que hi ha un interés creixent pel català a les universitats estrangeres tenint en compte el enguany 2.400 persones aprenen català en alguna universitat de fora de l'Estat Espanyol sense comptar les persones que ho fan des dels casals catalans:

Ramon Perelló

Aquesta xifra, que creix cada any, ens demostra que el català és uan llengua estimada i valorada a l'exterior, més del que ens pensem aquí.


L’Institut Ramon Llull s’ocupa de promoure l’ensenyament de la llengua i la literatura catalana a les universitats de fora del domini lingüístic i també al públic adult en general. L'institut compta amb el suport dels governs català, balear i el ministeri d'Afers Estrangers espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.