La crisi de la Unió va esclatar amb l'embargament de l'entitat


Temes relacionats

La Unió descarta vendre el seu patrimoni per sortir de la crisi que arrossega ( 8/feb/10)

La Unió debat avui en assemblea un paquet de mesures per fer front als seus deutes (28/gen/10)

La Unió recorre a l'Institut Català de Finances per sortir de l'embargament (25/gen/10)

L'Ajuntament dóna suport a la Unió però no invertirà per sufragar el seu deute ( 8/oct/09)

La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros ( 2/oct/09)


  • Comparteix:

La Unió suma més de 100 anys d'història a la ciutat

La Unió suma més de 100 anys d'història a la ciutat

L'Ajuntament, la Generalitat i la Unió Santcugatenca han iniciat un pla de treball per solucionar la crisi de l'entitat cultural. La mala situació de la Unió va sortir a la llum l'octubre de 2009, quan la justícia va embargar l'entitat pel deute que arrossegava. Han estat 10 mesos de disputes internes i de recerca de solucions.

2 d'octubre de 2009
La justícia embarga la Unió Santcugatenca per un deute inicial de 126.000 euros contret amb els exllogaters del bar de l'entitat. La junta directiva de la Unió inicia negociacions amb bancs i caixes per a la contractació d'un crèdit que els permeti salvar la seu del carrer d'Anselm Clavé.

5 d'octubre
S'obre un conflicte entre l'expresident de la Unió, Joan Mata, i l'actual president, Pere Marín, entorn al deute contret amb els exllogaters del bar que ja podria superar els 160.000 euros. Marín acusa l'anterior junta d'amagar el deute.

8 d'octubre
L'Ajuntament anuncia que la crisi econòmica li impedeix invertir fons en la Unió Santcugatenca per tal de solucionar el deute financer de l'entitat. Aquell mateix dia, transcendeix que diversos socis de la Unió denuncien irregularitats de la nova junta a l'hora d'inscriure's al registre d'associacions de la Generalitat.

29 de novembre
Les companyies teatrals pateixen els efectes dels problemes tècnics de l'entitat. La Diputació de Barcelona els concedeix una subvenció de 40.000 euros per millorar l'equipament.

25 de gener de 2010
La Unió Santcugatenca no obté els crèdits bancaris sol·licitats per salvar l'entitat de l'embargament judicial i anuncia que provarà sort amb l'Institut Català de Finances. Per reduir despeses, l'entitat elimina la figura de director teatral i suprimeix la programació teatral, a excepció de la infantil.

29 de gener
Els socis donen llum verda als pressupostos, que inclouen les mesures per superar la crisi econòmica de l'entitat.

5 de febrer
La junta de la Unió es reafirma en no vendre el patrimoni de l'entitat i estudia que Promusa faci pisos de protecció oficial en les instal·lacions de l'associació.

28 de juliol
L'Ajuntament anuncia l'inici de les converses amb la Unió i la Generalitat per trobar una solució a la crisi de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.