El Canal 33 recorda l'intel·lectual polifacètic Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

El poeta vinculat amb Sant Cugat Gabriel Ferrater

El poeta vinculat amb Sant Cugat Gabriel Ferrater

El programa 'El documental' del Canal 33 homenatja, aquest divendres, el poeta reusenc vinculat amb la nostra ciutat Gabriel Ferrater. L'espai 'Metrònom Ferrater', coproduït per Televisió de Catalunya (TVC) i Bellveure, analitza de prop la figura de l'intel·lectual polifacètic a partir de testimonis d'amics i familiars. El documental explora la faceta professional de Ferrater com a professor universitari, assagista, traductor, crític i poeta, i també fa alguna pinzellada de la seva vida personal. El programa s'emetrà al punt de la mitjanit.

La producció fa un repàs a la vida de Ferrater, que va néixer a Reus l'any 1941. Després va iniciar els seus estudis en Ciències Exactes i va començar a treballar com a crític literari a l'editorial Seix Barral. Més tard, va desenvolupar la seva faceta pedagògica com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a la facultat de Lletres, establerta al Monestir de Sant Cugat. 'Metrònom Ferrater' també recull el testimoni d'alguns dels alumnes de Ferrater que recorden les classes i les trobades al bar santcugatenc el Mesón.

El documental aplega moments emotius, com el recital de poemes amb la veu de l'actriu Rosa Novell i el propi Ferrater, i quan la vídua del poeta, Jill Jarrell, evoca el moment del suïcidi de Ferrater al seu pis de la rambla Ribatallada el 27 d'abril de 1972.

'Metrònom Ferrater' s'emetrà aquest divendres a la mitjanit al Canal 33.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.