El premi Nobel Adolfo Pérez Esquivel diu que els Estats Units poden perdre la seva hegemonia mundial


  • Comparteix:

Perez Esquivel va guanyar el premi Nobel el 1980.

Perez Esquivel va guanyar el premi Nobel el 1980.

Estats Units podria pedre la seva hegemonia a nivell mundial en els propers anys, deixant pas a la Unió Europea o la Xina. Així ho ha afirmat el premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, durant la seva estada a Sant Cugat amb motiu de la Universitat Internacional de la Pau.

L'imperialisme dels Estats Units, que per a Pérez Esquivel està posant en perill la base de la convivència i les relacions entre països que va construir la ONU després de la segona Guerra Mundial, podria finalitzar en un futur. Així ho ha destacat el premi Nobel de la Pau, que veu en l'est asiàtic i en la Unió Europea dues grans forces emergents que comencen a fer ombra als nord americans.

Adolfo Pérez Esquivel

Estats Units serà desplaçats per altres eixos emergents com la Xina i Europa. EUA cada vegada té més por.


Tot i que fets com l'Onze de Setembre han portat als Estats Units a reforçar la seva voluntat d'hegemonia i a intentar imposar una restricció de les llibertats i una línia de pensament únic, la crisi econòmica que viu el país i l'existència de grans bases de població que lluiten en contra aquest imperialisme fan entreveure aquest possible canvi de forces.
Per a Pérez Esquivel, és precisament aquesta voluntat de moltes persones de recuperar la identitat, els pobles i les cultures el que permet augurar un futur esperançador pel que cal seguir treballant.

Adolfo Pérez Esquivel

El món existeix gràcies al que es contrueix i no pas al que es destrueix. Això ens ha de donar esperances.


El Premi Nobel de la Pau feia aquestes declaracions avui, en el marc de la Universitat Internacional de la Pau, de la qual és membre fundador, i on aquesta mateixa tarda parlarà dels motius de la crisi de l'Argentina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.