Augmenta el nombre d'estudiants estrangers de català segons un estudi de l'institut Ramon Llull


  • Comparteix:

Joan Mª Pujals i Ester Franquesa en la presentació Jornades.

Joan Mª Pujals i Ester Franquesa en la presentació Jornades.

L'any que ve un total de 171 centres, entre universitats, centres d'estudis o casals ensenyaran la llengua i la literartura catalanes arreu del món. Aquesta xifra suposa un increment d'almenys 7 centres més respecte els que hi havia aquest curs 2002 - 2003. Aquestes dades s'han donat a conèixer en el marc de les dissetenes Jornades Internacionals per a professors de català que organitza l'Institut Ramon Llull.

Durant aquest darrer curs, un total de 2.400 alumnes han seguit estudis de llengua i literatura catalana en els 85 centres gestionats per l'Institut Ramon Llull, i pel curs vinent ja s'espera la creació de 7 nous centres. Això significa que, sumant-hi les universitats i els casals catalans que també ensenyen la nostra llengua, al setembre hi haurà 171 punts d'estudi del català.
Per al director de l'Institut Ramon Llull, Joan Maria Pujal, cada cop més Catalunya es veu com una realitat diferenciada i amb una llengua i una cultura que interessa conèixer arreu del món.

Joan M. Pujals

Catalunya avui cada vegada és més una realitat específica coneguda i diferenciada. Cada vegada hi ha més gent que sap que aquest és un país on la llengua d'aquí és la llengua catalana.


Precisament, un dels objectius de les jornades internacionals per a professors de català és donar a conèixer aquí a Catalunya, la feina que es fa a favor de la nostra llengua des de l'exterior. Ho explica Ester Franquesa, directora de Llengua de l'Institut.

Ester Franquesa

La nostra llengua interessa i molt fora del domini lingüístic.


Entre els diferents països on s'estudia el català, destaquen pel nombre d'alumnes França, Gran Bretanya i Alemanya. Per altra banda, un dels objectius de la institució és potenciar les zones amb més prejudicis, com l'Estat Espanyol o Llatino-amèrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.