Una gran 'biblioteca' a la plaça d'Octavià


Temes relacionats

La Setmana del Llibre en Català prepara un cap de setmana carregat d'activitats (17/set/10)

Xavier Bosch: 'La literatura catalana passa pel millor moment de la seva història' (16/set/10)

Albert Pèlach: 'Sant Cugat ens ha fet canviar el format de la Setmana del Llibre' (15/set/10)

Els llibreters de la ciutat mantenen viva la Setmana del Llibre en Català a Sant Cugat ( 8/set/10)


  • Comparteix:

Els llibreters de la Setmana del Llibre han sumat visites i vendes aquest dijous, però encara noten que els petits lectors són a l'escola. De la seva banda, les activitats programades a la tarda han tingut un èxit desigual.

La carpa de la plaça d'Octavià s'ha convertit en una 'biblioteca' pública al cor de la ciutat. L'activitat del mercadet del dijous i l'hora de la sortida de les escoles s'han traduït per a la Setmana del Llibre en visitants, que han tafanejat i consultat títols. Però també han comprat, perquè les cinc llibreries que gestionen l'espai s'han mostrat satisfetes pel ritme de vendes.

Ha estat a la tarda quan el recinte ha desplegat un programa de quatre activitats pels bibliòfils. Atents i concentrats, els més menuts s'ha deixat sorprendre pel do de la lectura de Sara Laguna. La santcugatenca ha utilitzat veus, gestos i titelles per recrear la història 'Els petits balladors, el ball del Vano i el Ram', dels autors Rogeli Pedró i Marta Balaguer.

A l'exterior, membres del Museu de Sant Cugat s'han centrat en la matèria prima dels llibres. Una seixantena d'infants s'han fet amb la recepta del paper reciclat, tal com explica la tècnica d'Educació del Museu, Helena Minuesa.

Helena Minuesa

Fem un taller de paper per després elaborar un manuscrit medieval.



L'escriptor Joaquim Carbó, en canvi, ha anul·lat la trobada amb els lectors potencials de 7 a 10 anys per falta de públic. Al mateix espai, és on el poeta i traductor Andreu Subirats ha recitat els versos elegants i també pícars de 'Les balades de François Villon'.

Els llibreters obren les portes aquest divendres al matí acompanyats de dos esdeveniments sonors. D'una banda, el guirigall de les visites escolars, i de l'altre, les dues hores de programa en directe de l'equip de Cugat ràdio, que emet un especial a la 91.5.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.