Les jornades de Patrimoni Viu s'inauguren avui amb una conferència de Domènec Miquel


Temes relacionats

Sant Cugat i la industrialització, eix central del Patrimoni Viu 2010 (15/set/10)


  • Comparteix:

Foto de família de les entitats participants al Patrimoni Viu 2010

Foto de família de les entitats participants al Patrimoni Viu 2010

Les jornades de Patrimoni Viu 2010 s'inauguren aquest divendres al vespre amb una conferència de Domènec Miquel al claustre del Monestir. Al llarg del cap de setmana es realitzaran una desena d'activitats que enguany giren al voltant del passat industrial de Sant Cugat. Més de 20 entitats de la ciutat participen en aquesta edició.

A dos quarts de vuit del vespre, l'historiador santcugatenc i membre del Grup d'Estudis Locals Domènec Miquel inaugurarà les jornades des del claustre superior del Museu amb una conferència sobre el patrimoni industrial santcugatenc. A continuació s'inaugurarà el 'Museu del Quotidià', una activitat que convida la gent gran a crear un retrat comunitari de la història de la ciutat a partir d'objectes quotidians associats a la seva memòria. A les nou del vespre, el cos de Dansa de l'Esbart oferirà una dansa al·legòrica al món del tèxtil.

El director del Museu, organitzador de la iniciativa, Lluís Campins, ha explicat a què es refereixen amb 'patrimoni viu' i ha ressaltat l'objectiu d'aquestes jornades.

Lluís Campins

El Patrimoni Viu és un projecte que involucra les entitats de la ciutat. L'objectiu és evidenciar la riquesa del patrimoni de Sant Cugat.


La programació de dissabte començarà a la casa Aymat, on es farà un recorregut pel procés d'elaboració de les catifes a través de vivències personals d'alguns treballadors. Durant tot el matí, la plaça de l'Om acollirà tallers familiars vinculats a la indústria del fang. A les set de la tarda, el professor de l'Escola d'Arquitectura del Vallès Ramon Sastre oferirà al claustre la conferència 'La tecnologia de la construcció dels habitatges'. A dos quarts de nou del vespre tindrà lloc l'espectacle 'La fàbrica, poesia i dansa' a la plaça de l'Om i a continuació s'oferirà un concert de cant coral relacionat amb el treball obrer.

Diumenge arribarà el torn d'un itinerari d'arqueologia industrial de la construcció, de tres hores de durada, que s'iniciarà a la plaça de l'Om. A partir de les dotze del migdia es farà una visita guiada al claustre on es podrà veure l'exposició 'Delphi, 50 anys a Sant Cugat'. Durant tot el dia la plaça d'Octavià i els Jardins del Monestir acolliran sardanes dels anys 50, a càrrec de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat.

Una vintena d'entitats com el Club Muntanyenc, ASDI, Grup Mediterrània o l'Associació de Veïns del Barri del Monestir, han participat en l'organització d'aquestes jornades de Patrimoni Viu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.