Ja es poden escoltar set temes de l'esperat primer disc de Txilum al seu Myspace


  • Comparteix:

Els Txilum

Els Txilum

El Myspace del grup santcugatenc de reggae Txilum presenta set temes del seu nou disc, 'Cultura accidental', que veurà la llum en les properes setmanes. La primícia consta de quatre cançons, on es poden escoltar dos dels artistes jamaicans que han col·laborat a l'àlbum, dues versions en dub i una 'combination' on participen els tres col·laboradors, Wayne Daniel, Zanda P i Malijah.

Ja es poden escoltar set temes del nou treball del grup de reggae en català Txilum al seu Myspace. La banda local ha enregistrat i mesclat el disc entre Sant Cugat, Santander i Jamaica, en un acurat procés de producció de prop d'un any i mig de durada.

Amb dues maquetes a l'esquena, 'Llavor' i 'Arrel', aquest és el primer treball del conjunt local que veu la llum de la mà d'una discogràfica. Es tracta de Reggaeland, un segell barceloní especialitzat en música jamaicana.

Un dels aspectes que destaquen en aquest 'Cultura accidental' és la col·laboració de tres cantants jamaicans, gravats durant l'estada a l'illa de Genís 'Genious' Trani, bateria i productor de Txilum. Zanda P, Malijah i Wayne Daniel són els tres artistes que col·laboren en el disc, convertint així a Txilum en 'el primer grup de reggae en català que ha col.laborat amb jamaicans', com especifiquen en el seu Myspace.

L'enregistrament dels components de la banda es va dividir en dues ciutats. Per tal d'aconseguir un so més fidel al reggae dels anys 70, el baix i la bateria es van gravar a Santander, a l'estudi A-Lone Ark Muzik, amb Roberto 'Ras' Sánchez. Aquest músic i productor és una de les figures més prestigiosos del panorama reggae a l'Estat espanyol.

D'altra banda, els teclats, guitarres, veus i percussió es van enregistrar a Sant Cugat, majoritàriament a l'estudi Aula de So.

A banda de la gestació d'aquest disc, l'activitat del grup en les darreres setmanes s'ha centrat en el Rototom Sunsplash, el festival de reggae més important d'Europa, que enguany s'ha celebrat a Benicàssim. I és que la banda paral·lela d'alguns components de Txilum, anomenada Black Star Liners, ha actuat al festival acompanyant diversos artistes com el guineà Lyricson.

El grup està tancant dates de diversos concerts en els propers mesos per tal de presentar en directe el seu nou disc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.