L'ANC inaugura un nou espai i acull 800 imatges inèdites de la Guerra Civil


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), amb seu a Sant Cugat, ha rebut 800 fotografies recollides per 'El Periódico', en motiu de la campanya 'Fem Memòria', que ha estat feta pel mateix diari. Les imatges són còpies digitalitzades de fotografies originals, inèdites, captades durant el 1936 i el 1939, que mostren la vida quotidiana de la població durant la Guerra Civil.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha presidit l'acte d'entrega de les imatges aquest dijous i ha inaugurat els dipòsits de fotografia de l'arxiu. L'ANC compta, ara, amb aquest espai de 300 metres quadrats, amb l'objectiu d'aconseguir una conservació òptima, tant de les fotografies com dels seus suports.

Les imatges recollides per 'El Periódico', amb la col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a la campanya 'Fem Memòria', van ser enviades pels lectors i reflecteixen el front i el dia a dia dels anys de Guerra Civil. El conseller Tresserras ha subratllat la importància de recuperar el patrimoni històric.

Joan Manuel Tresserras

No som una gran potència i el nostre patrimoni cultural és el reflex de la nostra història. És per això que és més important.



Les fotografies es podran consultar a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a través de la seva base de dades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.