Tallers de terrissa per als més petits i una visita guiada a la Casa Aymat acosten els santcugatencs al passat industrial de Sant Cugat


  • Comparteix:

Un dels tallers d'elaboració d'objectes de terrissa

Un dels tallers d'elaboració d'objectes de terrissa

Una visita guiada a la Casa Aymat, un taller de construcció de maquetes i una activitat per a elaborar objectes de ceràmica han servit per mostrar a grans i petits els oficis típics del passat industrial de Sant Cugat en les jornades de Patrimoni Viu d'enguany. La iniciativa, que repassa la història del tèxtil i les terrisses a la vila, també ha comptat amb una conferència al Claustre del Monestir sobre la fabricació d'habitatges i l'espectacle 'La Fàbrica, poesia i dansa', a la plaça de l'Om.

Les jornades de Patrimoni Viu d'enguany han transportat els santcugatencs al passat industrial de Sant Cugat amb diversos tallers de terrissa i fang i una visita a la Casa Aymat de la mà d'alguns treballadors de la fàbrica. Els alumnes de l'Escola d'Arquitectura del Vallès han ensenyat els més petits a construir casetes de totxo en miniatura i a elaborar objectes de terrissa i ASDI ha ofert una mostra de decoració de teules de ceràmica a la plaça de l'Om.

Alguns dels participants als tallers han explicat en què han consistit les activitats i què els ha agradat més. Són declaracions a Cugat.cat.

Participants

He volgut provar-ho i m'ha sortit una casa. / M'agrada molt l'art i de gran vull ser arquitecte. / M'agrada fer manualitats.


Les jornades de Patrimoni Viu han seguit durant la tarda amb la conferència 'La tecnologia de la construcció dels habitatges' i un espectacle conjunt del Grup Mediterrània, la Societat Coral La Lira i els Bastoners de Sant Cugat, a dos quarts de nou del vespre a la plaça de l'Om.

Diumenge, el membre del Grup d'Estudis Locals Jordi Casas oferirà una visita guiada a l'exposició 'Delphi. 50 anys a Sant Cugat' i la plaça de l'Om acollirà diversos tallers de confecció de tapissos i bosses de cuir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.