El Liceu i el Teatre-Auditori uneixen forces per acostar l'òpera als joves


  • Comparteix:

El Gran Teatre del Liceu i el Teatre-Auditori de Sant Cugat han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració durant dos anys per portar el programa 'Òpera a Secundària' a la ciutat. El projecte, que fa anys que està en marxa a Barcelona, vol despertar la sensibilitat dels adolescents vers l'òpera en una etapa vital on hi ha certa desafecció per les activitats culturals. La iniciativa es traslladarà al municipi la primera setmana de maig, quan joves i els seus familiars podran gaudir de l'espectacle.

L'objectiu del Liceu amb la signatura d'aquest conveni és expandir de les seves activitats arreu del territori i despertar l'atenció dels adolescents cap als actes culturals. La peculiaritat de l'espectacle és que els més joves tenen la possibilitat de participar activament com a cantants o actors en l'obra operística. Tot i així, les sessions estan destinades a tots els públics, potenciant la vessant educativa dedicada als instituts, entre setmana, i amb un caire familiar als caps de setmana.

El director de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, destaca la voluntat de 'seduir' el públic adolescent.

Joan Francesc Marco

Volem intentar seduir els joves amb un programa cultural més participatiu.


Les representacions del programa 'Òpera a Secundària' s'instal·larà al Teatre-Auditori durant dues temporades. L'espectacle d'enguany, que serà a la ciutat del 2 al 8 de maig, serà 'L'orquestra dels animals', d'Andrea Basevi.

L'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, destaca la importància de crear el públic que omplirà els teatres en un futur.

Lluís Recoder

Aquesta sensibilització permet obrir als joves noves formes de gaudiment.


'Òpera a Secundària' és un projecte educatiu del Liceu en col·laboració amb l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya que està en funcionament des del 1991.



  • Comparteix:

COMENTARIS

felicito efusivament als impulsors d´aquesta idea tant necesaria entre els alumnes del nostre païs.A vegades et cau l´ànima a terra quan veus la incultura musical entre massa joves.Ànims i endavant!

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 14/oct/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.