'Boques en calma', del poeta Adrià Targa, ja és al mercat


Temes relacionats

Adrià Targa, de 22 anys, rep el 9è premi de poesia Gabriel Ferrater recordant l'autor de 'Les dones i els dies' ( 3/mai/10)


  • Comparteix:

El poeta Adrià Targa ha presentat aquest dimarts al vespre el seu llibre 'Boques en calma', amb el què va guanyar el 9è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, el passat mes d'abril. El poemari no utilitza la poesia de forma metòdica, sinó que l'autor es permet jugar amb els versos, fet que demostra la diversió amb què Targa assegura que va escriure l'obra. El tinent d'alcalde de Territori de Cultura, Xavier Escura ha presenciat l'acte i ha presentat les bases de la 10a edició d'aquest concurs de poesia.

'Una poesia enormement ben feta, treballada i rica; la poesia d'algú que es veu que és versat en poesia'. Així va descriure l'estil de Adrià Targa el membre del jurat i editor del Grup 62, Jordi Cornudella, en atorgar-li el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Tot i la joventut del tarragoní, al poemari 'Boques en calma' i abunda la intel·ligència i l'audàcia d'una persona persona que ha treballat molt el món de la poesia i, com assegura Cornudella, 'el seu discurs és fruit d'un sediment savi de tradició'.

El jove és, sobretot, un poeta cenyit als paràmetres clàssics de la literatura que busca trobar la seva pròpia personalitat.

Adrià Targa

En aquest poemari hi ha unes experiències tractades de manera diferent, amb personalitat pròpia.


El jove poeta tarragoní reconeix com a referents literaris a escriptors de l'alçada de Ponç Pons, Magí Sunyer i el mateix Gabriel Ferreter, la influència dels quals es trasllada als versos del seu nou poemari. Adrià Targa va néixer a Tarragona l'any 1987 i estudia Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona (UB). L'any 2007 va guanyar el Premi Joves.lit de Poesia organitzat per l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes. El 2008 va publicar quatre contes dins el recull col·lectiu 'Zenit. Literatura 2008' i, el mateix any, el seu primer llibre de poesia en solitari, 'L'exili de Constança'.

A l'acte s'ha fet, també, una lectura de poemes de Gabriel Ferrater, a càrrec de Pere Arquillué i el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha presentat les bases de la desena edició de Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.