Els poemes d'Espriu ressonen a ritme de jazz a les parets del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un instant del concert al Teatre-Auditori

Un instant del concert al Teatre-Auditori

La cantata 'He mirat aquesta terra', a càrrec de La locomotora negra i la Coral Sant Jordi, ha fet sonar alguns poemes de Salvador Espriu a ritme de jazz. El muntatge ha comptat també amb la participació de l'actriu Mercè Pons, la soprano Paula Nogueira i el tenor Mú. Els espectadors han sortit encisats amb la proposta eclèctica que ha ofert el muntatge aquest divendres al Teatre-Auditori. Mira l'espectacle a Cugat tv

El Teatre-Auditori ha tingut l'oportunitat de poder acollir un concert únic. 'He mirat aquesta terra' ha ofert la possibilitat de poder escoltar poemes d'Espriu com 'El meu poble i jo', 'He mirat aquesta terra' i 'No s'entenia la cançó de l'estiu' en jazz. La cantata per a cor, solistes i orquestra ha estat dirigida per Ricard Gili, director de La locomotora negra i autor de les partitures. El concert es va estrenar al Teatre Principal d'Arenys de Mar i es va poder escoltar també al Palau de la Música durant el març. A Sant Cugat, el concert s'ha emmarcat dins els actes de celebració dels 10 anys del Festival de Poesia.

El director de La locomotora negra, Ricard Gili, ha explicat a Cugat.cat per què el jazz encaixa molt bé amb la poesia de Salvador Espriu.

Ricard Gili

És un concert diferent que pot sorpendre. Es descobreix el significat de la poesia d'Espriu.



El públic de la seva banda ha sortit encantat amb la proposta original que ha ofert el muntatge.

Públic

M'ha agradat moltíssim, l'he trobat preciós. / És una combinació perfecte. / Els textos d'Espriu han sonat molt i molt bé.




A l'inici del concert també s'han pogut escoltar alguns poemes de Jordi Pere Cerdà, el poeta d'honor d'enguany del Festival de Poesia de Sant Cugat, a càrrec de Quim Lecina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.