Margarit i Abrams reciten Maragall per reivindicar la seva vigència


Temes relacionats

Els poemes d'Espriu ressonen a ritme de jazz a les parets del Teatre-Auditori (23/oct/10)

El Festival de Poesia celebra el 10è aniversari amb els protagonsites de la seva història (23/oct/10)


  • Comparteix:

El poeta Joan Margarit i l'escriptor santcugatenc Sam Abrams han homenatjat aquest dissabte Joan Maragall en un recital que ha servit per reivindicar la seva vigència i destacar el paper de Sant Cugat com a escenari vinculat a la família del poeta. Els poemes més emblemàtics de Maragall han atret més d'una setantena d'assistents en un acte que s'emmarca dins el 10è Festival de Poesia.

En motiu del 150è aniversari del naixement de Maragall, els rapsodes han posat èmfasi en la modernitat de la seva obra tot recitant els poemes més destacats de l'escriptor. Versos sobre la vida, la societat, l'art i les relacions entre les persones han omplert l'espai artístic de La Galeria i han servit per recordar la figura del poeta.

L'escriptor santcugatenc Sam Abrams ha explicat que la família de Maragall va viure a la ciutat, i que aquest és un dels motius per retre homenatge al poeta. Són declaracions a Cugat.cat.

Sam Abrams

Volem retre homenatge a Sant Cugat com un entorn de la família de Maragall i també a un gran poeta com era ell.


El poeta Joan Margarit ha destacat la necessitat de donar a conèixer tot allò que ens pot aportar la cultura per aconseguir una societat formada i culta, però també com a eina indispensable per encarar les circumstàncies de la vida.

Joan Margarit

S'ha d'explicar la realitat, explicar per què serveix la poesia. Per què és important la literatura, per què és important la música.





L'acte ha aplegat públic de totes les edats i ha comptat amb l'assistència de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.