El Festival de Poesia tanca la seva primera dècada amb força

El Festival de Poesia aconsegueix millorar l'èxit de públic amb menys pressupost

Cultura

Publicat el 25/oct/10 per Nuria Alcalá

El Festival de Poesia de Sant Cugat ha tancat aquest diumenge la seva desena edició arrelant la seva influència a la ciutat. Tot i que la conjuntura actual ha obligat a reduir en un 30% la dotació econòmica destinada a la cita anual, l'àrea de Cultura del consistori ha assegurat que el balanç 'no pot ser millor'. L'organització conclou els 10 anys del Festival amb el repte d'ampliar l'oferta cultural i arribar cada vegada a un major nombre de públic.

Durant vuit dies, Sant Cugat ha tornat a omplir-se de versos, enguany destacant la figura i obra de Jordi Pere Cerdà. Els versos del poeta nascut a la Cerdanya han arribat, entre d'altres indrets locals, a les llibreries i biblioteques, diversos espais d'art i de restauració i teatres.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la bona rebuda de l'edició d'enguany, tot i la retallada en el pressupost destinat al Festival.

Xavier Escura

La retallada d'un 30% en el pressupost del Festival de Poesia ens ha fet ser imaginatius i el balanç no pot ser millor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La voluntat ferma de continuïtat mou l'organització a plantejar-se de cara a properes edicions del festival l'ampliació de la seva oferta per tal d'arribar a més públic.

Ho explica el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo.

Oriol Izquierdo

Vull creure que serem capaços d'ampliar l'oferta del Festival per poder arribar a més gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una de les iniciatives que han permès l'èxit de públic d'enguany ha estat el premi a la fidelitat dels santcugatencs. Els assistents que s'han apropat a un mínim de cinc propostes del Festival, han pogut rebre una samarreta commemorativa i un llibre dedicat per Jordi Pere Cerdà.