'El desarrollo de la civilización venidera' impacta, amb la seva crua història, el públic santcugatenc


  • Comparteix:

Una escena de l'obra

Una escena de l'obra

De la pregunta: 'Tornarà Nora a casa?' que feien els lectors de 'Casa de nines' d'Henrik Ibsen l'any 1879, a la pregunta: 'Com acabarà el matrimoni?' que es planteja en l'obra 'El desarrollo de la civilización venidera', del director Daniel Veronese. L'argentí fa un canvi de paradigma i versiona l'obra original del noruec, centrant-se en el darrer dia d'una parella a punt d'esclatar. María Figueras (Nora) i Carlos Portaluppi (Helmer) encapçalen un repartiment que ha emmudit el públic santcugatenc al Teatre-Auditori, aquest dijous. Mira el muntatge a Cugat tv

Com si d'un fet actual es tractés, el director de teatre argentí Daniel Veronese ha traslladat a l'escenari del Teatre-Auditori el final anunciat d'un matrimoni tacat, entre d'altres coses, pel maltractament físic i psicològic. En ple segle XXI, Veronese ha fet emmudir el públic amb la cruesa d'una història que versiona l'original 'Casa de nines' d'Henrik Ibsen, escrita l'any 1879 i que va escandalitzar la societat escandinava de llavors.

El director argentí aposta per donar-li un gir a la història i descobrir que passaria si Nora, la protagonista de la història, no hagués marxat de casa. L'actriu María Figueras, que interpreta el paper principal, descriu alguna de les claus de l'argument.

Maria Figueras

Ells no tenen ni idea que tot està malament i que se separaran.


Veronese destaca per la seva tasca com a director, autor i generador de noves tendències escèniques. En aquest sentit, l'escenari del Teatre-Auditori ha quedat quasi bé nu. El director ha optat per una escenografia simplista i ha preferit treballar en profunditat els personatges, la interpretació i el treball dalt de l'escenari entre els dos actors protagonistes.

Maria Figueras

Intenta treballar des d'un lloc molt real. El focus està en l'actuació i no en l'escenografia.





'El desarrollo de la civilización venidera' ha fet les delícies dels santcugatencs que han assistit, aquest dijous, al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.