10 propostes per celebrar el desè aniversari de 'Pedra i Sang'


  • Comparteix:

Preserntació dels actes del 10è aniversari

Preserntació dels actes del 10è aniversari

Fins a 10 activitats completaran les representacions de 'Pedra i Sang' amb motiu del desè aniversari de les representacions de l'assassinat de l'Abat Biure. Un conte per a infants, una exposició fotogràfica, una taula rodona i tallers per a les escoles són algunes de les iniciatives que tenen per objectiu arribar a tots els santcugatencs. A banda, l'associació està treballant per reunir tots els participants que han col·laborat en alguna de les edicions anteriors.

Aquest dimarts han començat els actes relacionats amb aquest aniversari amb la projecció de la primera de les tres pel·lícules que volen retratar el context històric dels fets que relata la tragicomèdia. Dijous de la setmana vinent, obrirà les portes una mostra fotogràfica que repassarà amb imatges i text les darreres edicions de 'Pedra i Sang'.

El tercer dijous del mes vinent, tindrà lloc una edició especial del Camí de Justícia que reviu el recorregut que l'assassí, Berenguer de Saltells, va fer després del crim. En aquesta ocasió, el final del camí els participants seran rebuts amb una festa de foc de mans dels Diables de Sant Cugat.

La sala capitular del Monestir serà, un cop més, l'escenari de les vuit representacions que es faran entre el dia de Nadal i els Sants Innocents. Les entrades, que tenen un preu de 15 euros, es poden aconseguir anticipadament a la Casa de Cultura o una hora abans al Museu. Cada funció estarà precedida per la visita guiada pels llocs on van succeir els fets, a càrrec de l'historiador Domènec Miquel.

La directora de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau, ha lamentat, una vegada més, la impossibilitat de representar el muntatge a l'església. Tot i això, Vilarasau destaca la vitalitat de la proposta.

Dolors Vilarasau

La novetat d'enguany és la continuïtat. Tirar endavant tants anys les representacions és molt important.



El muntatge compta amb la col·laboració de l'Ajuntament que aporta prop de 50.000 euros a la iniciativa. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha felicitat els membres de l'entitat per l'efemèride i ha refermat el compromís de l'Ajuntament amb un espectacle que, ha dit, referma la identitat santcugatenca.

Xavier Escura

L'Ajuntament s'hi compromet pels valors de cohesió social i cultural i de foment de la identitat santcugatenca.


L'Associació d'Investigació i Experimentació Teatral, que depèn de la Universitat de Barcelona (UB), s'ha interessat pel muntatge. Per aquest motiu, ha organitzat una taula rodona a la seu de l'entitat per debatre al voltant de 'Pedra i Sang' al febrer.

A més d'aquestes activitats, l'associació vol portar la història a les escoles. Per això té previst oferir als centres escolars tallers d'il·lustracions i lectures. Finalment, l'entitat recollirà totes les activitats entorn la celebració i experiències en un llibret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.