Una denúncia al ritual de l'ablació, avui al Cicle de Cinema d'Autor amb 'Flor del desierto'


  • Comparteix:

Cartell de 'Flor del desierto'

Cartell de 'Flor del desierto'

El Cicle de Cinema d'Autor arriba aquest dijous amb una pel·lícula basada en fets reals. El film 'Flor del desierto' transporta a les pantalles la vida de Waris Dirie, una dona que va néixer a Somàlia en una comunitat nòmada, que va patir el ritual de l'ablació i que es va convertir en model professional. El film es projecta en doble sessió als cinemes Cinesa, a dos quarts de vuit de la tarda i a les deu de la nit. L'entrada té un preu de quatre euros.

Sent una adolescent, Waris va fugir del seu país i se'n va anar a Londres, on va treballar en feines precàries fins que va ser descoberta per un fotògraf. Convertida en model professional d'èxit, va denunciar el ritual de l'ablació, que ella mateixa havia patit, i va portar la controvèrsia a l'opinió pública de tot el món.

La protagonista està interpretada per la també model Liya Kebede, d'origen etíop. Completen el repartiment Sally Hawkins i Timothy Spall.

Escolta la crítica de Marga Almirall.

Marga Almirall

Crítica de la pel·lícula.


El film es projecta en doble sessió als cinemes Cinesa, a dos quarts de vuit de la tarda i a les deu de la nit. L'entrada té un preu de quatre euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.