Els santcugatencs estan convocats per protestar contra la pena de mort


  • Comparteix:

Cartell d'Amnistia Internacional en contra de la pena capital

Cartell d'Amnistia Internacional en contra de la pena capital

Sant Cugat se suma a la jornada Ciutats per la Vida, una iniciativa d'Amnistia Internacional (AI) que demana l'abolició total de la pena de mort, amb un acte als Quatre Cantons. D'aquesta manera, la ciutat s'afegeix al miler de municipis de 77 països d'arreu del món que el 2009 van denunciar aquesta pràctica. L'acte, que serà a les set de la tarda, comptarà amb projeccions i la lectura d'un manifest per part de l'actriu Sílvia Munt.

El 30 de novembre de 1786 s'abolia la pena de mort al Gran Ducat de Toscana, al nord d'Itàlia, convertint-se en la primera regió on s'abolia la pena capital. Des de l'any 2002 centenars de ciutats de tot el món, un miler més que en l'edició anterior, reafirmen aquest dia el seu rebuig i demanen a l'ONU la seva abolició total.

La delegació d'Amnistia Internacional de Cerdanyola-Sant Cugat ha organitzat a la ciutat aquesta iniciativa que comptarà amb la projecció de curtmetratges i la lectura d'un manifest. A Sant Cugat l'acte estarà dedicat especialment a Pablo Ibar, l'únic ciutadà de l'Estat espanyol condemnat a la pena capital, reclòs a Florida, als Estats Units.

El coordinador local d'Amnistia Internacional, Eduard Santiago, es felicita pel major abolicionisme, però avisa que la lluita continua. Són declaracions a Cugat.cat.

Eduard Santiago

La campanya cada vegada se celebra en més països. És important mentalitzar-se que no hi pot haver marxa enrere.




L'actriu santcugatenca Sílvia Munt serà l'encarregada de llegir el manifest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.