Mendoza lloa l'obra de Márai perquè mostra que les dones són el motor de transformació de la societat


  • Comparteix:

La novel·la 'La dona justa' posa de relleu que les dones són les transformadores de la societat, segons l'escriptor Eduardo Mendoza. L'autor, que ha adaptat l'obra de Sándor Márai al teatre, subratlla la riquesa de la novel·la ja que parla de sentiments i alhora mostra la degradació de la societat burgesa a mitjans del segle XX.

Mendoza destaca els diferents nivells de lectura de l'obra, que es pot interpretar des de les emocions universals, com l'amor i la desesperació, fins al context històric i cultural de l'època. Segons l'escriptor, la novel·la de Márai ensenya que les dones són 'les que tiren el món endavant' i 'porten la càrrega de la transformació de la societat'.

Ho ha dit l'escriptor Eduardo Mendoza en una xerrada aquest dimarts a la Biblioteca del Mil·lenari.

Eduardo Mendoza

Dóna una imatge molt complexa. Són les dones les que porten el món endavant.




L'adaptació de 'La dona justa' de Mendoza arriba aquest divendres al Teatre-Auditori. El muntatge, que compta amb la interpretació de Rosa Novell i Àlex Casanovas, està produït pel Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.