L'OSSC, mestre de cerimònies al 50è aniversari d''El Pessebre'


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat col·labora en la celebració del 50è aniversari d''El Pessebre'

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat col·labora en la celebració del 50è aniversari d''El Pessebre'

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat participa en un concert per commemorar els 50 anys d''El Pessebre' de Pau Casals aquest divendres al Vendrell. La formació local estarà acompanyada a l'escenari del teatre Àngel Guimerà del municipi tarragoní per 220 cantaires de la Federació de Cors de Catalunya.

'El Pessebre', compost durant l'exili de Pau Casals a Mèxic, es basa en una peça poètica de Joan Alavedra que porta el mateix nom. Des de la seva presentació a Acapulco, l'obra va peregrinar per diferents punts dels Estats Units, l'Amèrica Llatina, l'Orient Mitjà i Europa.

El director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, ha explicat les característiques del text. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Ferré

És una obra que explica la història del viatge dels Reis Mags, però té el significat del peregrinatge del mateix Pau Casals.



Tal com ho va fer a l'inici de la seva adaptació musical, l'any 1960, 'El Pessebre' farà un recorregut per diferents punts de la geografia catalana com Lleida, Terrassa i el temple de la Sagrada Família, a Barcelona. Les entrades per a l'acte de commemoració dels 50 anys d''El Pessebre' ja es poden adquirir a l'Ajuntament del Vendrell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.