L'església de Sant Pere d'Octavià restaura dos dels seus retaules


Temes relacionats

Restaurar els dos retaules malmesos del Monestir costaria més de 30.000 euros ( 4/feb/08)

Troben unes pintures de més de 100 anys d'antiguitat a l'ermita de Sant Cebrià (14/jul/05)


  • Comparteix:

Mossèn Blai Blanquer

Mossèn Blai Blanquer

La parròquia de Sant Pere d'Octavià restaura dos dels seus retaules. El primer, 'La mare de Déu de Tots els Sants' de Pere Serra, acaba de finalitzar el procés de restauració de la seva capa pictòrica i ja es pot visitar a l'església santcugatenca. L'altre, el retaule de Sant Bartomeu, acaba de començar la primera fase al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, en un procés que podria allargar-se tot un any.

'La mare de Déu de Tots els Sants' de Pere Serra és un retaule gòtic de principis del segle XV que ha patit diverses clivelles a causa dels canvis de temperatura dels estius de fa set anys. Mossèn Blai Blanquer ha detallat els problemes que ha patit aquest retaule.

Mossèn Blai Blanquer

La capa pictòrica és molt prima i està subjecta als canvis de temperatura o humitat. Si la fusta es mou, la pintura es clivella o butllofa.



L'altre retaule és el de Sant Bartomeu, un exemplar barroc del segle XVII que ja s'ha restaurat diverses vegades a causa d'un problema de tèrmits. Mossèn Blai Blanquer ha explicat quin procés de restauració seguirà aquest retaule.

Mossèn Blai Blanquer

S'ha de consolidar l'interior, tota la part que s'han menjat els tèrmits i fer la restauració pictòrica. És un procés molt llarg.



El Centre de Restauració de Béns Mobles de Valldoreix és l'encarregat d'arreglar aquestes obres d'art gràcies a una subvenció de la Generalitat. Els diners financen el 52% dels costos del procés, el que suposa una dotació econòmica de 25.700 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.