Camerata reuneix a l'escenari 12 formacions i 300 músics en l'estrena de 'Pastors a Betlem'


Temes relacionats

Romaní: 'Pastors a Betlem és un estil romàntic i melòdic per a tots els públics' ( 1/gen/11)

La Cantata de Nadal estrena la nadala 'En el bosque helado' davant el públic del Teatre-Auditori (28/des/08)


  • Comparteix:

Un moment de 'Pastors de Nadal', dirigit per Baulies

Un moment de 'Pastors de Nadal', dirigit per Baulies

Camerata Sant Cugat ha estrenat amb ple absolut al Teatre-Auditori l'ambiciosa 'Pastors a Betlem', un espectacle que ha reunit aquest diumenge la companyia santcugatenca, la Coral Polifònica de Tremp i una desena de corals infantils. El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, considera que l'estrena ha convertit la ciutat en capital de la creació, sincronitzant dalt de l'escenari tres centenars d'artistes. Mira l'espectacle a Cugat tv

En suma, 300 artistes davant de 788 espectadors. Són les xifres poc comunes que ha generat 'Pastors a Betlem' aquest diumenge al Teatre-Auditori, amb el cartell d'exhaurit penjat des d'abans de festes. Per sisena vegada, la companyia local ha estrenat amb l'any nou un muntatge basat en l'obra de compositors catalans contemporanis. Pel seu director, Xavier Baulies, Sant Cugat es converteix així en capital de la creació.

Xavier Baulies

Celebrem el Nadal estrenant una obra musical i esdevenim en certa manera capital de la creativitat.


'Pastors a Betlem' ha ofert al Teatre-Auditori un espectacle homogeni. Partia, però, d'una base eclèctica formada no només per l'obra 'Pastors a Betlem' del contemporani Raimon Romaní, sinó també pel 'Messies' de Haendel i per nadales tan arrelades com el 'Fum, fum, fum'. L'obra de Romaní ha comptat, a més, amb textos d'una de les obres més universals de les lletres catalanes, com és Jacint Verdaguer.

El director Baulies assegura que el compositor atorga un gran valor al resultat final.

Xavier Baulies

És una música que arriba molt. És un compositor que coneix el món dels cors infantils i converteix aquesta cantata en quelcom molt ben treballat.



La fusió de 'Pastors a Betlem' implica també una gran logística per reunir tres centenars d'artistes a l'escenari. Juntament amb la Camerata santcugatenca i l'Orquestra de Tremp, han passat pel Teatre-Auditori una desena de cors infantils i juvenils de Sant Cugat, Barcelona, Tremp i la Pobla de Segur.

L'espectacle serà editat i també es distribuirà un DVD amb el muntatge gravat a la ciutat. El nou repte per Camerata té data d'estrena a l'abril i és un 'Carmina Burana' amb segell santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.