Una reproducció d'una favela apropa la vida dels barris pobres del Brasil


  • Comparteix:

Una exposició a la Biblioteca del Mil·lenari reprodueix la vida d'una favela de Rio de Janeiro, al Brasil, a través d'una maqueta, fotografies i audiovisuals. Es tracta de la reproducció d'una maqueta original que els nens del barri carioca de Vila Pereira da Silva van construir a finals dels 90. La mostra forma part del projecte Bibliomón, organitzat per l'Ajuntament, que aprofundeix en diverses qüestions d'actualitat.

El que el 1997 va començar com un joc de nens d'una favela de la ciutat brasilera de Rio de Janeiro s'ha convertit en un projecte artístic, social i cultural que vol donar a conèixer la realitat dels barris més empobrits de les grans ciutats del país sud-americà. La maqueta original ha crescut fins als 400 metres i reprodueix la vida quotidiana de Vila da Silva amb els conflictes entre narcotraficants i forces de l'ordre, i la pobresa. Sota el nom de 'Projeto Morrinho', el projecte s'ha presentat a diversos punts de tot el món i ha estat protagonista de diversos documentals.

La regidora adjunta a l'alcaldia, Susanna Pellicer, ha explicat l'objectiu de la iniciativa.

Susanna Pellicer

Volem conscienciar la gent que no tothom viu bé. Va començar com un joc i ara serveix per donar a conèixer la realitat de les faveles.




L'artista Carlos Maldonado és l'autor de la reproducció de la favela i dels quadres que s'exposen a la ciutat. Maldonado ha explicat a Cugat.cat la intenció dels seus quadres.

Carlos Maldonado

La meva intenció és reflexionar sobre la ciutat dels contrastos. La societat consumista i l'altra a la qual no fem cas.



La mostra es podrà visitar a la biblioteca fins a finals de mes i possiblement després s'exposi al vestíbul de l'Ajuntament. Aquesta mostra s'inclou en el segon eix de Bibliomón, dret a l'habitatge i a la ciutat, que ha succeït a la qüestió de la memòria històrica i que finalitzarà amb el respecte a la diversitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.