Emotiu homenatge a Victòria dels Àngels de la mà d'Ainhoa Arteta


  • Comparteix:

Ainhoa Arteta ha estat acompanyada del pianista Marco Evangelisti

Ainhoa Arteta ha estat acompanyada del pianista Marco Evangelisti

Emotiu i intens. Així es pot definir el concert que Ainhoa Arteta ha ofert al Teatre-Auditori aquest divendres en homenatge a Victòria dels Àngels. Prop de 800 persones s'han posat dempeus i han reconegut la soprano amb nombrosos aplaudiments. Un concert molt personal, on Arteta ha deixat palesa, en un recital que ha recuperat l'essència de Victòria dels Àngels, la seva admiració per la que ha estat una de les grans artistes líriques del segle XX. Mira l'espectacle a Cugat tv

'A la Victòria amb amor'. Aquest és el títol que ha donat nom a un recital que ha respirat la paraula 'amor' al llarg de gairebé dues hores i que ha recordat l'admiració mútua de les dues sopranos.

Així ho ha destacat la protagonista de la nit, Ainhoa Arteta.

Ainhoa Arteta

Crec que Victòria tenia la capacitat d'obrir el cor de les persones. És molt reconfortant.


Un dels moments més emotius ha arribat amb la interpretació de la primera cançó 'Sì, mi chiamano Mimì' abans de l'inici oficial del concert. Una ària que les dues van cantar plegades fa anys i que les va unir més dies abans de la mort de Victòria. Arteta ha fet amb la interpretació d'aquesta peça un reconeixement molt personal en sortir a l'escenari vestida de carrer i dedicar-li unes paraules a aquesta gran figura de la lírica.

També hi ha estat present la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, que ha qualificat l'actuació com una 'mostra de talent femení'. Per Ortega aquest ha estat el seu primer acte com a vicepresidenta i ho ha fet al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa.

Joana Ortega

És importantíssim poder unir les dues cantants i compartir el llegat. Una mostra de talent femení.



De la seva banda, Mercè Conesa ha marcat aquest divendres com una data a recordar dins el calendari artístic de la ciutat. Un concert de 'primera línia' que reforça, juntament amb l'ampliació de l'escola de Musica Victòria dels Àngels, l'aposta per la cultura, segons l'alcaldessa.

Mercè Conesa

És una de les dates importants per a la vida artística de la ciutat. És un concert de primera línia.




I és que si alguna cosa ha brillat dalt l'escenari ha estat la soprano i la seva força. El públic també ha destacat la figura d'Arteta.

Públic

M'agrada molt, he vingut de Barcelona. / És una gran artista i una gran persona. / La seva veu és una meravella.





El llegat de Victòria dels Àngels, s'ha recordat un any més, amb una actuació que ha exhaurit les seves entrades dies abans del concert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.