L'OSSC porta 'El Pessebre' a la Sagrada Família


Temes relacionats

L'OSSC, mestre de cerimònies al 50è aniversari d''El Pessebre' (17/des/10)


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat tanca a la Sagrada Família el cicle de concerts d''El Pessebre'

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat tanca a la Sagrada Família el cicle de concerts d''El Pessebre'

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) porta avui a la nau central de la Sagrada Família l'oratori 'El Pessebre' de Pau Casals en una actuació conjunta amb la Federació de Cors de Catalunya. Es tracta de la darrera representació de la peça en el seu peregrinatge per la geografia catalana després de trepitjar els escenaris de ciutats com Lleida, el Vendrell i Terrassa.

El compositor Pau Casals va concebre 'El Pessebre' durant el seu exili a Mèxic, basant-se en una peça poètica de l'escriptor Joan Alavedra amb el mateix nom. Des de la seva presentació a Acapulco, l'obra va peregrinar per diferents punts dels Estats Units, l'Amèrica Llatina, l'Orient Mitjà i Europa. L'OSSC ha volgut commemorar el 50è aniversari de la peça amb un recorregut per diferents espais culturals de Catalunya. Aquest divendres arriba el torn del temple de la Sagrada Família, on la formació santcugatenca tancarà el cicle de concerts iniciat a mitjans de desembre.

El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha explicat a Cugat.cat què suposa per a la formació l'arribada d'un concert de gran format al temple.

Josep Ferré

És un honor fer el primer concert simfònic de gran format a la Sagrada Família



El cicle d'actuacions ha estat organitzat per la Federació Catalana d'Entitats Corals, la Fundació Pau Casals i la Federació Catalana de Pessebristes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.