Un santcugatenc, entre els millors ballarins europeus


  • Comparteix:

Pérez s'està formant en una de les escoles de dansa més prestigioses d'Europa

Pérez s'està formant en una de les escoles de dansa més prestigioses d'Europa

El ballarí santcugatenc Víctor Pérez està endinsat en la meca de la dansa contemporània europea. Amb el desig d'aconseguir fer-se un lloc en el món professional de la dansa, el de Sant Cugat ha aconseguit ser un dels pocs ballarins que formen part dels Performings Arts Research and Training Studio (PARTS), de Brussel·les.

Des que té quatre anys, Víctor Pérez no ha deixat mai de ballar. L'escola que va descobrir-li el món de la dansa va ser l'Esbart de Sant Cugat i, des de llavors, 18 anys han estat suficients perquè la música i el ritme de les coreografies l'hagin captivat. El seu pas per dues escoles barcelonines el va fer adquirir noves perspectives i el santcugatenc va percebre la necessitat d'obrir les ales i volar més lluny professionalment.

Víctor Pérez

No vaig tenir la necessitat de marxar fora, però a Barcelona em faltava alguna cosa. Volia fer un pas més enllà.


Així és com va arribar a les audicions dels Performings Arts Research and Training Studio (PARTS), escola de dansa dirigida per Anne Teresa de Keersmaeker, considerada una de les millors coreògrafes de contemporani del món. De cada 30 ballarins que s'hi presenten, només un acaba formant part del selecte grup de 60 joves provinents de tot Europa que hi entra. Entre els millors joves ballarins, el santcugatenc Víctor Pérez està formant-se al nord d'Europa, on ell mateix assegura que 'la dansa està molt més reconeguda'. Precisament, aquest és un dels motius pels quals no vol tornar encara a Catalunya.

Víctor Pérez

Aquí hi ha molta dansa. Crec que a Sant Cugat, el meu poble, faltaria programar més dansa.







Tot i així, no descarta algun dia tornar a la seva ciutat natal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.