'El Pessebre' de Pau Casals ressona a la Sagrada Família de la mà de músics i cantaires santcugatencs

'El Pessebre' ha reunit més de 3.500 persones / Font: ACN

Cultura

Publicat el 22/gen/11 per Núria Juanico

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha fet reviure aquest divendres 'El Pessebre' de Pau Casals a la Sagrada Família per commemorar el 50è aniversari de l'obra. Els cantaires santcugatencs del Cor Aulos i de la Coral del Club Muntanyenc, juntament amb altres agrupacions de la Federació Catalana d'Entitats Corals, han unit les seves veus per interpretar l'oratori, que clama per la pau mundial.

En motiu del 50è aniversari de l'obra, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC), cantaires de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) i solistes com Rosa Mateu, Joan Ribalta i Josep Pierres han compartit l'escenari de la Sagrada Família en un concert que ha reunit més de 3.500 persones.

El director de l'OSSC, Josep Ferré, ha descrit així què fa especial l'obra.

Josep Ferré

Té molts al·licients. Té un valor simbòlic. S'ha interpretat a la seu de l'ONU.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'espectacle ha posat punt final a una iniciativa que ha transportat 'El Pessebre' per diverses ciutats de Catalunya, com Lleida, el Vendrell i Terrassa. L'acte ha comptat amb la presència del president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, i del cardenal Lluís Martínez Sistach, com també del tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura.

El responsable local de Cultura ha subratllat l'honor que representa el concert per a Sant Cugat.

Xavier Escura

És extraordinari, però sobretot simbòlic. Al marge del fred i les limitacions de la basílica, és un gran honor per a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





De la seva banda, el director del Cor Aulos, Jordi Piccorelli, ha explicat què suposa per a la formació local haver participat en aquest projecte.

Jordi Piccorelli

És un honor, això quedarà a la memòria de tots nosaltres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En el mateix sentit, el president del Cor Sant Cugat del Club Muntanyenc, Joan Puigneró, ha dit que el fet de formar part de la iniciativa és molt important per al conjunt.

Joan Puigneró

És un aniversari d'una peça que a Catalunya no es projecta gaire.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




'El Pessebre' és un poema de Joan Alavedra musicat per Pau Casals que va estrenar-se el 1960 a la ciutat mexicana d'Acapulco, ja que el règim franquista no permetia que s'interpretés a l'Estat espanyol. L'oratori transmet un missatge de pau i fraternitat i reivindica la dignitat humana en un poema que Casals va dirigir arreu del món.