Pere Formiguera analitza en una xerrada la subjectivitat de la fotografia


  • Comparteix:

Una seixantena de persones ha assistit a la conferència

Una seixantena de persones ha assistit a la conferència

El fotògraf santcugatenc Pere Formiguera ha explicat que les fotografies no reflecteixen mai la realitat, sinó la visió subjectiva de qui està al darrere la càmera. Ho ha explicat a la conferència 'La mentidera', on ha destacat que en els primers anys de la fotografia es creia que el que apareixia en una fotografia era sempre la veritat en contraposició amb la pintura que era fruit de la tasca d'un artista. La xerrada ha tingut lloc al Museu de Sant Cugat.

Formiguera ha explicat que antigament es veia d'aquesta manera la fotografia perquè era feta per una màquina, i no es tenia en compte la subjectivitat del fotògraf, que pot triar què apareix i com apareix en relació amb els altres elements que surtin reflectits en la seva presa. Són declaracions a Cugat.cat.

Pere Formiguera

La fotografia és l'opinió d'aquell que la fa. D'aquell que decideix quan prémer el botó, on enfocar, etc. Per tant, nosaltres sempre veurem un fragment de la realitat.




Una seixantena de persones ha assistit a aquesta xerrada organitzada per l'associació Firart i que ha tingut lloc al Museu de Sant Cugat. La propera cita, també al museu, tindrà lloc el 10 de març amb la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Natalia Novosilzov, que parlarà sobre 'El realisme socialista - l'art al servei de l'estat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.