'The Black Rider' rescata l'esperit del cabaret alemany en una òpera amb música de Tom Waits


  • Comparteix:

L'òpera-musical ha rescatat l'estètica del cabaret alemany

L'òpera-musical ha rescatat l'estètica del cabaret alemany

L'òpera-musical 'The Black Rider' ha aconseguit captar l'atenció dels prop de 200 espectadors que s'han apropat aquest divendres al Teatre-Auditori per gaudir d'un dels muntatges contemporanis més aplaudits a Europa i Amèrica. L'espectacle, signat pel músic Tom Waits, el director Robert Wilson i el novel·lista William S. Burroughs, i dirigit pel santcugatenc Víctor Álvaro, ha servit als espectadors la història del mite faustià sota una estètica expressionista. La poètica musicovisual ha estat un dels trets més aplaudits del muntatge. Reviu l'espectacle a Cugat tv

'The Black Rider', considerada tot un clàssic als Estats Units i a Europa, va arribar a les mans del director santcugatenc Víctor Álvaro a través de la música de Tom Waits. Temps després, va entrar en contacte amb el musical dirigit pel mateix Robert Wilson i va decidir muntar-lo. L'escenari escollit va ser l'Almeria Teatre, l'espai escènic que dirigeix Víctor Álvaro i que va servir de plataforma ara fa un any per acollir l'estrena al nostre país d'aquest espectacle.

L'òpera-musical, concebuda com un espectacle de petit format, no ha deixat indiferent al públic al seu pas per Sant Cugat. La poètica visual i musical és pel director un dels punts forts de l'obra que la distingeix d'altres posades en escena.

Víctor Álvaro

Les cançons s'aparten de la narrativitat i potencien la poètica i l'evocació dels sentiments.




El director ha optat, per desig dels seus creadors, per interpretar les cançons en versió original. Segons Víctor Álvaro, la música de Tom Waits s'aparta del clàssic musical i qualla molt bé dalt l'escenari per la seva capacitat d'arribar als espectadors.

Víctor Álvaro

L'obra fuig de la típica cançó del musical. Tom Waits té un regust de música popular que va als sentiments.




Nou intèrprets i quatre músics han donat forma a un muntatge poètic i musical que ha brillat dalt l'escenari i ha aconseguit emportar-se el favor del públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.