Diversitat d'opinions sobre la possible prohibició de fumar dalt dels escenaris


Temes relacionats

L'escola de teatre Platea amplia l'oferta d'arts escèniques a Sant Cugat (10/feb/11)

El Teatre-Auditori s'obre a nous públics fora de Sant Cugat amb una forta aposta pel musical ( 1/feb/11)


  • Comparteix:

Imatge del muntatge 'Hair' a la sala Apolo de Barcelona

Imatge del muntatge 'Hair' a la sala Apolo de Barcelona

Diversitat d'opinions al món de l'espectacle santcugatenc sobre la possible prohibició de fumar dalt dels escenaris. El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, considera que s'ha de trobar la manera de fer complir la llei sense deixar de representar la realitat, mentre que la directora santcugatenca Glòria Rognoni i l'actor Ramon Madaula creuen que no s'ha de ser tan estricte.

La possible prohibició ha sorgit arran de la denúncia d'un espectador del musical 'Hair', que criticava el fet que els actors fumin sobre l'escenari. El denunciant es queixava de l'incompliment de la llei del tabac, ja que la sala és un espai públic tancat i és el lloc de treball dels actors.

La companyia considera absurd que s'impedeixi fumar durant el muntatge, ja que l'obra de teatre que representen ho requereix. A més, els responsables asseguren que les cigarretes que es consumeixen durant el muntatge no contenen nicotina i estan fetes d'herba de pastor.

La directora de teatre santcugatenca Glòria Rognoni veu 'absurda' i 'estúpida' la denúncia sobre el fet de fumar a l'escenari.

Glòria Rognoni

El teatre és teatre, i si un personatge ha de fumar, doncs fuma. No s'ha de ser tan estricte.


L'actor santcugatenc Ramon Madaula també considera que no s'hauria de prohibir fumar dalt dels escenaris perquè actualment no existeix cap substitut del tabac que permeti representar-l'ho fidelment a l'escenari.

Ramon Madaula

Per fer ficció es necesita reproduir la realitat i si un personatge ha de fumar, doncs ha de fumar perquè no existeix un substitutiu.



Tot i això, el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, creu que s'ha de trobar la manera de fer complir la llei dalt dels escenaris i continuar representant la realitat d'una societat fumadora. Són declaracions a Cugat.cat.

Pep Tugues

Els equipaments han de complir la llei, però fins que la societat no deixi de fumar s'ha de representar que es fuma.




Els responsables del musical 'Hair', que es representa a la sala Apolo de Barcelona, s'enfronten a una sanció de l'Agència de Salut Pública que podria arribar fins als 10.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.