Colell i Cadena, guardonats amb el Premi Nacional de Cinema


  • Comparteix:

Cartell de la pel·lícula 'Elisa K'

Cartell de la pel·lícula 'Elisa K'

Els directors santcugatencs Judith Colell i Jordi Cadena han estat guardonats amb el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cinema. El jurat del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) els ha reconegut per l'autoria a quatre mans de la pel·lícula 'Elisa K', on els dos realitzadors han sabut mantenir els seus estils propis 'sense perdre la coherència d'una única història'.

El guardó també ha reconegut 'la recuperació de Jordi Cadena com a director de cinema' i la capacitat dels dos directors en fer l'adaptació del conte 'Elisa Kiseljak' de Lolita Bosch i aconseguir passar-lo a la pantalla i 'obtenir el reconeixement de la critica nacional i internacional'.

En declaracions a Cugat.cat, Cadena ha declarat el seu agraïment per haver rebut premi.

Jordi Cadena

Estem molt contents i agraïts que hagin tingut en compte per un premi tan important una pel·lícula petita i personal com la nostra.



Malgrat això, ha lamentat la manca de cultura cinematogràfica entre el jovent, que provoca que el cinema d'autor tingui un públic molt limitat, i ha destacat que el problema 'comença a l'educació'.

Jordi Cadena

La gent que va al cinema és fonamentalment gent jove, que no està acostumada a estructures narratives diferents a les de la televisió o les pel·lícules americanes.




El film 'Elisa K' també ha rebut cinc nominacions als Premis Gaudí i una nominació als Goya pel seu guió adaptat. L'actriu protagonista de la pel·lícula, Aina Clotet, també ha rebut el premi Sant Jordi com a millor actriu, que li serà entregat a l'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.