Pere Arquillué despulla 'Primer Amor' davant 400 persones


  • Comparteix:

Pere Arquillué a un moment de l'obra

Pere Arquillué a un moment de l'obra

L'actor Pere Arquillué ha eclipsat el públic santcugatenc amb 'Primer Amor' de Samuel Beckett, una interpretació que li ha valgut el Premi Nacional de Teatre 2011. El treball actoral de l'únic protagonista ha tornat a brillar dalt l'escenari del Teatre-Auditori per la seva expressivitat, tal com ha reconegut la crítica. Unes 400 persones han assistit a l'espectacle, del qual s'han fet dues sessions. Mira l'espectacle Cugat tv

En versió de Sanchís Sinisterra i traducció d'Anna Soler, 'Primer Amor' del Nobel de Literatura Samuel Beckett, ha portat al Teatre-Auditori un relat tragicòmic que té com a protagonista un home expulsat de la llar familiar, després de la mort del seu pare. Inicia, llavors, un viatge cap a la seva soledat en una exploració de l'amor i la mort.

Un viatge pel qual Arquillué ha estat distingit amb el Premi Nacional de Teatre.

Pere Arquillué

És un premi que em fa molta il·lusió, tot i que de vegades és estar al lloc correcte.


Despullada d'artificis, la posada en escena també ha estat el reflex de la senzillesa de l'obra, que ha sabut treure l'essència de Beckett. Miquel Gòrriz i Àlex Ollé signen aquest muntatge.

Escrita el 1946 i amb el ressò de la Segona Guerra Mundial, el llenguatge característic del dramaturg irlandès és present a l'obra. Així les dualitats entre l'amor i la mort, l'humor i la tragèdia, així com el patetisme i la comicitat; caminen de la mà per donar vida a un relat descarnat antiromàntic que narra la trobada d'un ésser torturat en l'amor.

Amb aquesta interpretació, l'actor s'ha posat per primera vegada en la pell d'un ésser becketià. L'expressivitat dels gestos i la paraula d'aquest personatge sense nom, han estat alguns dels trets més aplaudits del muntatge, un fet que també ha reconegut la crítica.

Segons Arquillué, aquesta interpretació li ha regalat coses molt bones.

Pere Arquillué

M'emporto moltes coses perquè és un personatge que va creixent amb mi. És un repte important.




Tot plegat, un cop d'efecte per a l'espectador en un muntatge que es va estrenar en el marc del Festival Teatre Grec de l'any passat i que viatjarà al juny fins a Moscou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.