Coneix Sant Medir a fons amb Cugat tv


  • Comparteix:

Cada 3 de març els santcugatencs pugen a l'ermita de Sant Medir

Cada 3 de març els santcugatencs pugen a l'ermita de Sant Medir

Sant Medir fa molts anys que se celebra a la ciutat. Però coneixem bé tot el que envolta aquesta festivitat? Cugat.cat ho recull en un reportatge per aquells que vulguin conèixer a fons la llegenda, la celebració, el camí i l'ermita de Sant Medir. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La llegenda diu que Medir era un pagès que estava plantant faves. El bisbe Sever, perseguit pels romans per ser cristià, arriba a la vall de Gausac i li demana a Medir que quan els romans passin per allà els digui que el bisbe ha passat mentre plantava faves. Poc després, apareixen els romans i seguint les indicacions de Sever, Medir diu als romans que el bisbe ha passat mentre plantava les faves. Però en aquell moment es produeix un miracle i les faves floreixen. Els romans creuen que Medir els ha mentit i se l'emporten per matar-lo.

Arran d'aquesta història, cada 3 de març els santcugatencs pugen a l'ermita de Sant Medir. La ruta comença a la plaça d'Octavià, on es fa una xocolatada, i passa pel pi d'en Xandri, Can Borrell i Can Gener. Finalment s'arriba a l'ermita on es fa una missa i un dinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.