'Ermessenda' trasllada el Teatre-Auditori al segle XI, en la seva preestrena


  • Comparteix:

Èxit absolut de la preestrena d''Ermessenda' al Teatre-Auditori. La producció d'Ovideo i Televisió de Catalunya, que arribarà a la casa de tots els catalans dilluns i dimarts vinents, narra la vida d'una de les dones que va marcar la història del país. L'actriu protagonista, Laia Marull, i el director, Lluís Maria Güell, han estat acompanyats de tot l'elenc d'actors de la minisèrie i de la directora de TV3, Mònica Terribas.

Ermessenda de Carcassona va ser una de les dones més poderoses de la història de Catalunya i que, no obstant això, ha estat al llarg del temps força desconeguda. La minisèrie 'Ermessenda', produïda per Ovideo i Televisió de Catalunya, promet revelar les incògnites de la vida i la història d'aquesta comptessa de Barcelona, Girona i Osona, que va governar des de finals del segle XI. Laia Marull és la protagonista de la sèrie.

Laia Marull

Un repte molt important fer l'Ermessenda. És un personatge molt complex del segle XI.


Després de mesos d'intensos rodatges, aquest dilluns i dimarts 'Ermessenda' es farà realitat per a tots els catalans. El director de la minisèrie, Lluís Maria Güell, ha aprofitat la preestrena per fer un agraiment al tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que va ser un dels impulsors inicials d'aquest projecte.

Lluís Maria Güell

Xavier, ets el responsable però jo recullo la culpabilitat pel tractament televisiu que n'haguem pogut fer.


La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha assegurat que amb aquesta producció TV3 fa una aposta per la qualitat.

Mònica Terribas

L'aposta és per la qualitat, la història del nostre país, pel descobriment i pel coneixement.




Mercè Conesa, que també ha estat present a l'acte, ha destacat la importància de recordar la gran tasca que moltes dones van fer en el passat i que havien quedat en l'oblit. I ha remarcat la importància que Sant Cugat formi part dels escenaris de la minisèrie.

Mercè Conesa

Està filmada en part en escenaris com el Monestir. La nostra ciutat és d'una tradició monàstica important.






La presentació oficial de la minisèrie televisiva s'ha fet al Teatre-Auditori i ha comptat amb uns 500 assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.