'Capsa de curculles' sorprèn el públic amb teatre 'kamishibai' i instruments reciclats


  • Comparteix:

Instant de l'espectacle

Instant de l'espectacle

La història de la Sakura, una nena del Japó que emprèn un viatge per trobar instruments musicals, ha aconseguit aplegar una cinquantena de persones aquest dissabte a la Casa de Cultura. En la seva primera visita a la nostra ciutat, la companyia gironina Terranegra ha presentat l'espectacle infantil 'Capsa de curculles', que combina el teatre japonès 'kamishibai' i la música d'instruments fets amb materials reciclats.

Les curculles, unes petxines que donen nom a l'obra, són només la primera troballa de la Sakura, en un espectacle que utilitza el teatre 'kamishibai' per fer arribar aquesta història en un format poc conegut a Europa. Es tracta d'una capsa de fusta per on passen làmines amb dibuixos d'aquarel·la acompanyats de música en directe. La companyia, a més d'apostar pel teatre japonès, també fa servir instruments construïts amb material reciclat. Tots els elements són de creació pròpia i els coordinen els tres membres de Terranegra, que interpreten les peces, a més de narrar-les i actuar.

La directora de la companyia, Tati Cervià, ha explicat la utilitat del 'kamishibai' per fer arribar històries.

Tati Cervià

El 'kamishibai' és una eina lúdica i pedagògica, que fomenta la lectura entre els infants. Algunes escoles catalanes ja comencen a emprar-lo.





El muntatge, que compta amb el segell 'Cultura en Gira' de la Generalitat, s'emmarca en la programació de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.