Jaume Subirana guanya la 10a edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater


Temes relacionats

Participació rècord al Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater (30/mar/11)

'Boques en calma', del poeta Adrià Targa, ja és al mercat (20/oct/10)


  • Comparteix:

Jaume Subirana / Foto: http://www.llull.tv

Jaume Subirana / Foto: http://www.llull.tv

Jaume Subirana, amb l'obra 'Una pedra sura', és el guanyador de la 10a edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater. Subirana, que és professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), escriu tant en prosa com en vers. El literat va posar en marxa i va dirigir el portal LletrA, dedicat a la literatura catalana. De 2004 a 2006 Subirana va ser, a més, director de la Institució de les Lletres Catalanes.

Una pedra sura s’obre amb una citació del poeta nord-americà d’origen serbi Charles Simic: 'El poema que vull escriure és impossible. Una pedra que sura'. A partir d’aquesta imatge inicial, pedra i aigua, sòlid i líquid, s’alternen a la recerca d’un impossible que malgrat tot els versos van convertint en realitat. Una pedra sura és el sisè llibre de poemes de Jaume Subirana, i manté un cert vincle amb l’anterior, Rapala (2007).

83 reculls de poesia optaven al Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater en el rècord de participació al certamen. En aquesta 10a edició, s'han presentat 29 escrits més que en l'any anterior. El guardó, dotat amb 7.250 euros, es lliurarà aquesta tarda en un acte al claustre del Monestir. A banda de la dotació econòmica, el premiat rebrà una escultura de l'artista Pep Codó i la publicació del seu poemari per Edicions 62.

El guanyador del premi de poesia de l'any passat va ser Adrià Targà pel poemari 'Boques en calma'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.