Jaume Subirana rep el 10è Premi de Poesia Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Jaume Subirana ha rebut aquest dimecres al vespre al claustre del Monestir el Premi de Poesia Gabriel Ferrater per l'obra 'Una pedra sura'. Subirana ha guanyat la desena edició d'aquest premi de poesia de Sant Cugat davant uns altres 82 reculls de poesia que han convertit el concurs d'enguany en el més participatiu. El guanyador del certamen s'emporta, a més de 7.250 euros, una escultura de Pep Codó i la publicació del seu poemari a càrrec d'Edicions 62.

El Monestir ha acollit l'entrega de premis de la 10a edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, un cop ja conegut el veredicte del jurat fet públic dimecres al migdia.

L'escriptor premiat s'ha mostrat molt satisfet per aquest honor i ha explicat el sentit del títol de l'obra guanyadora, basat en una citació del poeta nord-americà d'origen serbi Charles Simic, amb què obre la seva poesia.

Jaume Subirana

'El poema que jo vull escriure és un impossible' deia Simic i, com ell, també vull escriure poemes que són com pedres que suren.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha agraït la col·laboració de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater i d'Edicions 62 per fer possible aquest premi i l'honor que representa per a la ciutat acollir-lo.

Xavier Escura

És un orgull i un honor molt gran tenir aquest premi a Sant Cugat i que ens situa com un dels referents de la literatura del país.




L'editor del Grup 62 Jordi Cornudella ha recordat la dècada de col·laboració de l'editorial amb el certamen, amb un resultat 'enormement positiu'.

Jordi Cornudella

Han estat 10 anys de col·laboració amb aquest premi enormement positius.




Jaume Subirana pren el relleu d'Adrià Targa, guanyador de l'edició anterior amb el poemari 'Boques en calma'. L'acte també ha acollit el lliurament dels guardons del Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres educatius de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.