La Unió proposa a l'Ajuntament assumir el deute a canvi de la gestió


Temes relacionats

La Unió descarta vendre el seu patrimoni per sortir de la crisi que arrossega ( 8/feb/10)

La Unió recorre a l'Institut Català de Finances per sortir de l'embargament (25/gen/10)

El president de La Unió assegura que aquest any l'entitat no generarà dèficit (16/nov/09)


  • Comparteix:

La Unió i l'Ajuntament podrien tancar un acord en breu

La Unió i l'Ajuntament podrien tancar un acord en breu

La Unió proposa que l'Ajuntament es faci càrrec del deute del Teatre la Unió a canvi de la gestió de l'espai, tot i que la titularitat continuaria en mans dels seus socis. El consistori ha de decidir en els propers dies si assumeix aquesta fórmula, amb l'aspecte econòmic com a principal escull, segons el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura. Si l'equip de govern accedís a la proposta, la solució s'hauria de sotmetre a la votació dels socis.

La Unió travessa una crisi a causa d'un deute econòmic. En els últims mesos, l'entitat va aconseguir esquivar la pèrdua del seu patrimoni gràcies a un préstec del mateix president de l'entitat, Pere Marín, que va fer una aportació de 120.000 euros. Paral·lelament, però, la Unió va continuar les negociacions amb l'Ajuntament per construir pisos de protecció oficial en les instal·lacions de l'associació per superar la crisi. Ara la solució podria passar perquè el consistori es fes càrrec del deute i de la remodelació de l'espai a canvi de la gestió de la sala.

El president de l'entitat, Pere Marín, ha explicat les bases de la proposta a Cugat.cat.

Pere Marín

Nosaltres cediríem la sala de teatre a l'Ajuntament a canvi de les reformes de la sala Clavé i els deutes que tenim.


El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha confirmat a Cugat.cat que aquesta és la base del possible acord, però no ha volgut desvelar els aspectes concrets de la proposta. Escura ha explicat que el gran escull en aquesta decisió és l'àmbit econòmic i ha avançat que la decisió es prendrà en qüestió de dies.

Xavier Escura

Cal acabar d'encaixar el trencaclosques de necessitats i dèficit. Cal veure si ens podem fer càrrec del deute de la Unió.




Si prosperés l'acord, la Unió es convertiria en la sala petita del Teatre-Auditori i passaria a formar part del circuit del Pla Local d'Equipaments Culturals (PLEC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.