La música, l'instrument de l'intercanvi social i cultural entre Sant Cugat i Zimbàbue


  • Comparteix:

El Club Shanga ha fet una aturada a Sant Cugat amb la intenció de transmetre la cultura zimbabuesa a través de la seva música. El grup guanyador del Festival Interregional Music Crossroads ha fet 'la millor aturada de la seva gira europea' a la ciutat, on durant tota la setmana desenvoluparà activitats i tallers amb un doble objectiu. D'una banda, difondre la realitat dels joves de Zimbàbue i fer intercanvi de cultures i, de l'altra, desenvolupar la seva autoestima i la seva llibertat d'expressió. L'Ajuntament, que ha ofert una rebuda institucional al grup aquest dilluns, fa dos anys que col·labora amb aquest projecte, a través de l'1% que destina a cooperació i solidaritat internacionals.

Més enllà de ser un projecte musical, el Festival Interregional Music Crossroads és una iniciativa de les Joventuts Musicals Internacionals per donar suport a joves africans i ajudar-los a desenvolupar la seva autoestima i llibertat d'expressió a través de la música. És, a més, una manera de fer un intercanvi social que permet donar a conèixer als infants santcugatencs cultures diferents. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania en funcions, Susanna Pellicer, ho explica.

Susana Pellicer

Per Sant Cugat suposa un intercanvi de cultures i vivències. Que els nostres joves coneguin que es fa a altres països. És un bon projecte.


Enguany, la música de Zimbàbue és la protagonista d'aquesta gira, de la mà de la formació guanyadora del festival, Club Shanga, un septet que barreja la música afrocèntrica amb les veus melòdiques femenines. El director de Music Crossroads, Mathias Bangure, ha destacat la importància del projecte perquè permet generar ocupació als joves del seu país, a través de la formació musical. També ha subratllat que l'estada a Sant Cugat és 'el millor de la gira'.


Mathias Bangure

És la primera vegada a la gira que els membres del grup no viuen junts. Viuen amb diferents famílies. És una manera de conèixer el seu dia a dia, una unió molt maca.


Joventuts Musicals Sant Cugat - Petits Músics del Món participa, juntament amb Musics Crossroads, en l'organització del concurs per a joves músics de Malawi, Tanzània, Zimbàbue i Zàmbia, i té en marxa dos projectes de cooperació. D'una banda, un de sensibilització al nostre país per donar ressò de la realitat d'aquests territoris a través de la música que desenvolupen i, d'altra, fa un projecte de capacitació i formació de mestres a Malawi per augmentar l'escolarització i donar valor a la riquesa musical tant a àmbit educatiu com cultural.

L'Ajuntament participa, en aquest projecte, des de fa dos anys, i preveu continuar destinant-hi fons en aquestes i altres accions de cooperació i solidaritat internacionals, gràcies a l'1% del pressupost que hi destina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.