Un treball sobre les distòpies s'endú el Premi Manuel Vázquez Montalbán


  • Comparteix:

Els guardonats en l'edició d'enguany

Els guardonats en l'edició d'enguany

David González Díaz, amb l'obra 'Distòpies: de la ficció a la realitat', ha estat guardonat aquest dimarts amb els Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán. L'edició d'enguany també ha atorgat quatre accèssits als finalistes i ha reconegut el treball 'Incendis, i ara què?', de quatre alumnes de l'Institut Angeleta Ferrer, amb el Premi Joan Auladell.

La 6a edició dels premis ha reconegut el treball de David González sobre les distòpies, que busca punts en comú entre les obres literàries sobre les utopies negatives i la societat actual. El guanyador de l'edició d'enguany explica en què consisteix el seu treball.

David González

A partir de la literatura distòpica, he buscat paral·lelismes amb la societat d'avui en dia.


A més, el jurat ha guardonat amb quatre accèssits, un més que les edicions anteriors, els finalistes Elena Costa, Júlia Turró, Júlia Ontañon i Maria Rodríguez i Évora Igual.

Durant l'entrega de premis, s'ha presentat la publicació del treball guanyador de l'any passat, 'Disseny i simulació d'un Flying wing', de Guillem Benosa.

La presidenta del jurat, Roser Casamitjana, ha posat èmfasi en la gran varietat de temes que s'han presentat al concurs.

Roser Casamitjana

Destacaria la gran varietat de temàtiques, que demostra que la gent hi posa imaginació.




Els guanyadors han obtingut entre 150 i 400 euros pel seu treball. El jurat també ha atorgat un obsequi als 47 alumnes que s'han presentat als premis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.