L'ANC ja acull els arxius dels Requesens


  • Comparteix:

Detall d'un dels documents del fons

Detall d'un dels documents del fons

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assegura que l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, acull 'un dels fons més importants de Catalunya'. Mascarell es refereix a l'arxiu del Palau Requesens, un fons que conté documents des del 991 fins a finals del segle XIX i que la Companyia de Jesús ha cedit aquest divendres a l'ANC.

3.622 pergamins, 690 lligalls de documentació, 329 manuscrits medievals i moderns, vuit capses de privilegis reials i pontificis, i 33 segells conformen el fons que la Companyia de Jesús ha cedit a l'ANC. Es tracta de l'arxiu Palau Requesens, un fons documental que pertanyia als comtes de Sobradiel, descendents de la família Requesens, que van cedir a la Companyia de Jesús el 1921. Es tracta d'una col·lecció patrimonial recollida durant nou segles per les branques del llinatge català d'aquesta família.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha subratllat que és un dels arxius més importants de Catalunya.

Ferran Mascarell

És un dels arxius més importants del nostre país. L'ANC l'acull per donar-ne un caràcter d'ús públic.


Des que la Companyia de Jesús va acollir el fons s'han pogut fer moltes biografies sobre diversos personatges gràcies als documents recollits pels Requesens. Aquests també han estat objecte de diverses tesis. Ho ha explicat el director de l'ANC, Josep Maria Sans i Travé, que ha contextualitzat la importància d'aquest patrimoni documental.

Josep Maria Sans i Travé

L'Arxiu de Palau Requesens és el fons nobiliari més important dels que es conserven a Catalunya.




Entre d'altres, l'arxiu dels Requesens conté documents únics sobre la Lliga Santa i del regne de Nàpols, amb la correspondència del Papa Alexandre VI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.