Triplet de grups santcugatencs a les llistes del concurs musical 'Sona 9'


  • Comparteix:

Imatge d'una actuació de Bremen a Cugat.cat, un dels grups classificats del 'Sona 9'

Imatge d'una actuació de Bremen a Cugat.cat, un dels grups classificats del 'Sona 9'

Tres grups santcugatencs s'han classificat per al concurs musical 'Sona 9'. Bremen, Mixumeig i Llúmia són els noms de les tres bandes que han passat la primera fase de l'11a edició del certamen musical. Un total de 18 grups es disputaran el premi d'aquest concurs que consta de l'enregistrament d'un disc i d'una minigira per cinc festivals musicals importants.

El grup Bremen és un dels seleccionats santcugatencs per al 'Sona 9'. Bremen, que també ha participat a la darrera edició del 'Mou-te' com a teloner del grup Blue Velvet, presenta el seu pop-folk americà del sud amb lletres en català al 'Sona 9'. El santcugatenc Joan Villaroya és el baixista de la formació que farà sonar la seva primera maqueta amb aires mallorquins en aquest concurs.

Villaroya ha donat més detalls de com va rebre Bremen la notícia d'estar seleccionat per a aquesta fase del concurs.

Joan Villaroya

Ha estat una edició récord de participació i d'entrada era passar un tall molt complicat. Ara si passem a la següent fase estarem encantats.


Un altre dels grups classificats és el duo santcugatenc Mixumeig format per la veu de la Sole i la guitarra i txarango del Pau Urgell. Un grup que s'estrena al 'Sona 9' amb bases musicals senzilles a les que posen el punt d'originalitat unes lletres molt excèntriques.

La cantant de Mixumeig, Sole, ha explicat les raons que el van portar a presentar-se al concurs.

Sole

Ens fa molta il·lusió perquè ens hem quedat tancats en un cercle molt petit i teníem moltes ganes d'obrir-lo.



Finalment, Llumia és la tercera banda seleccionada entre els 18 grups participants al 'Sona 9'. Una banda nascuda a la Floresta ara fa un any que ja ha enregistrat la seva primera maqueta de forma auto-editada. Frank Montasell, Raúl Pérez, Dani Campos, Naomi Wedman i Cèlia Torres són els integrants d'aquest grup amb un so a mig camí entre el pop i el folk cantat en català.

Un dels membres de la banda, Frank Montasell, destaca les possibilitats que ofereix un concurs com el 'Sona 9'.

Frank Montasell

El 'Sona 9' trobo que és una plataforma que està molt bé per a un grup que no existeix. Fa com que tiris endavant un projecte.



El públic podrà escollir els quatre grups que passaran a la següent fase amb una votació per internet oberta fins el tercer dimecres de juliol. Un jurat serà l'encarregat de triar els altres cinc grups.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.