Òmnium: 50 anys defensant la cultura


  • Comparteix:

Òmnium Cultural celebra 50 anys

Òmnium Cultural celebra 50 anys

Òmnium Cultural referma la seva tasca de promoció de la llengua, la cultura i la identitat nacional 50 anys després de la seva fundació. La presidenta de la secció local, Maria Rosa Caballé, creu que la feina d'Òmnium continua vigent ja que 'malauradament la democràcia no ha anat lligada a una defensa de Catalunya'. Per commemorar aquest aniversari l'entitat ha celebrat aquest dilluns al vespre un acte a l'Auditori de Barcelona on ha recordat els fundadors de l'associació.

Lluís Carulla, Joan B. Cendrós, Fèlix Millet, Pau Riera i Joan Vallvé van engegar Òmnium Cultural l'11 de juliol de 1961, una entitat que avui dia aplega 25.000 socis. Aquest dilluns al vespre han estat recordats en un acte a l'Auditori de Barcelona.

Maria Rosa Caballé considera que l'entitat ha de mantenir la seva raó de ser ja que, segons Caballé, la defensa de Catalunya no ha arribat de mà de la democràcia. La presidenta d'Òmnium de Sant Cugat ho exemplifica amb la manifestació del juliol de l'any passat.

Maria Rosa Caballé

La societat va respondre la crida d'Òmnium Cultural. Malgrat això, pensàvem que els partits polítics mourien fitxa.




Durant l'acte la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'ha mostrat partidària d'organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.