Òmnium Cultural homenatjarà la figura de Max Cahner


Temes relacionats

Joan Tres s'incorpora a l'Ajuntament per continuar els estudis sobre literatura catalana de Max Cahner (21/oct/09)


  • Comparteix:

L'ANC és una de les creacions de Max Cahner l'any 1980

L'ANC és una de les creacions de Max Cahner l'any 1980

Òmnium Cultural retrà homenatge a Max Cahner, primer conseller de Cultura a la democràcia, en un acte a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) el segon dimarts de novembre. En l'acte, es presentarà el quart volum del llibre 'Una literatura de la revolució i la contrarevolució' escrit per Cahner i on col·labora el membre d'Òmnium Cultural a la ciutat Joan Tres. Aquest homenatge forma part de la sèrie d'actes que serveixen per commemorar els 50 anys de la creació d'aquesta institució.

Òmnium Cultural homenatjarà Max Cahner, que va establir les bases culturals més importants de Catalunya. A més de ser el primer conseller de Cultura de la Generalitat després de la dictadura de Franco, Cahner va fundar altres institucions de gran rellevància per a Catalunya tal com recorda a Cugat.cat el membre d'Òmnium Cultural a Sant Cugat Joan Tres.

Joan Tres

Max Cahner ha estat el conseller que ha posat les bases per a la promoció de la cultura catalana moderna.


L'ANC acollirà aquest homenatge, ja que Cahner el va fundar el 1980. Aquest acte també servirà per fer la presentació del quart volum del llibre 'Una literatura de la revolució i la contrarevolució' amb una taula de luxe que tindrà com a convidats l'especialista sobre història moderna Josep Fontana, el director de l'ANC, Josep Maria Sans i Travé, i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Aquests dos últims convidats encara estan per confirmar.

Aquest acte s'emmarca dins el cicle de conferències que ofereix Òmnium Cultural de Sant Cugat com a part del 50è aniversari de la institució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.