L'ANC acollirà part de les partitures d'Enric Casals


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà els documents cedits per la família Casals

L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà els documents cedits per la família Casals

La família del compositor Enric Casals ha cedit a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a la nostra ciutat, 183 documents del músic i violinista. La cessió inclou partitures, programes de concerts i altres papers de caràcter més personal.

L'acord, que es va escenificar la setmana passada, pretén divulgar la producció musical d'Enric Casals i la seva tasca de suport i col·laboració amb el seu germà, Pau Casals. El nét del compositor, Pau Casals Sánchez, ha explicat que la intenció és que 'el fons no es perdi i es doni a conèixer', i que es quedi a Catalunya. D'altra banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha agraït la cessió i ha assenyalat que és de vital importància que 'el patrimoni sigui col·lectiu'.

Entre els documents d'Enric Casals cedits per la seva família hi destaquen diverses partitures de sardanes, com 'Festa', 'Heroica' i 'Sardana dels Tres Reis', així com diverses composicions per a violoncel.

Aquest 2011 la família Casals commemora una doble efemèride, el 40è aniversari de l'actuació de Pau Casals a la seu de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i el concert que va oferir fa 50 anys a la Casa Blanca davant el president nord-americà John F. Kennedy.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.