L'ANC acollirà part de les partitures d'Enric Casals

L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà els documents cedits per la família Casals

Cultura

Publicat el 16/jul/11 per Mikel Vilalta

La família del compositor Enric Casals ha cedit a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a la nostra ciutat, 183 documents del músic i violinista. La cessió inclou partitures, programes de concerts i altres papers de caràcter més personal.

L'acord, que es va escenificar la setmana passada, pretén divulgar la producció musical d'Enric Casals i la seva tasca de suport i col·laboració amb el seu germà, Pau Casals. El nét del compositor, Pau Casals Sánchez, ha explicat que la intenció és que 'el fons no es perdi i es doni a conèixer', i que es quedi a Catalunya. D'altra banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha agraït la cessió i ha assenyalat que és de vital importància que 'el patrimoni sigui col·lectiu'.

Entre els documents d'Enric Casals cedits per la seva família hi destaquen diverses partitures de sardanes, com 'Festa', 'Heroica' i 'Sardana dels Tres Reis', així com diverses composicions per a violoncel.

Aquest 2011 la família Casals commemora una doble efemèride, el 40è aniversari de l'actuació de Pau Casals a la seu de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i el concert que va oferir fa 50 anys a la Casa Blanca davant el president nord-americà John F. Kennedy.