Lligar les bicicletes i disposar d'un número identificador, consells per evitar robatoris

La policia recomana fer servir una cadena segura i deixar les bicicletes en un aparcament visible

Cultura

Publicat el 8/ago/11 per Núria Juanico

La Policia Local i Mossos d'Esquadra aconsellen lligar la bicicleta amb tanques segures i aparcar-les en espais freqüentats per evitar el robatori d'aquests vehicles. Anotar el número identificador de la bicicleta i disposar de la factura de compra són altres consells dels cossos de seguretat per facilitar la recuperació del vehicle en cas de sostracció.

Per evitar robatoris, la policia aconsella que s'aparquin les bicicletes en espais visibles i que s'utilitzin cadenes fiables a l'hora de lligar el vehicle. El cos de seguretat també recomana que no es comprin bicicletes de segona mà sense contracte i que es conservi la factura un cop s'ha adquirit el vehicle.

Les bicicletes disposen d'un número de bastidor únic que es troba al sota la caixa del pedaler, al quadre del vehicle. La policia aconsella que l'usuari s'anoti aquest número per facilitar la identificació del vehicle en cas de robatori.

Per presentar una denúncia de furt del vehicle, cal aportar un document identificatiu de l'usuari, la factura de compra i el número de bastidor de la bicicleta.