Mor Josep Grau-Garriga, l'artista santcugatenc més internacional


Temes relacionats

Conesa: 'Sant Cugat ha d'agrair moltes coses a Grau-Garriga' (29/ago/11)

Grau-Garriga: 'Sant Cugat té un significat molt important per a mi' (22/jul/11)

Grau-Garriga torna a exposar a Catalunya pel seu 82è aniversari (13/mar/11)

La Casa Aymat acull des d'avui la darrera exposició de l'Any Grau Garriga (12/gen/05)


  • Comparteix:

L'artista Josep Grau-Garriga ha mort aquest dilluns a l'edat de 82 anys a la localitat francesa d'Angers, on estava ingressat des de fa uns dies a causa d'un ictus hemorràgic. Grau-Garriga havia treballat diverses tècniques, com la pintura, el dibuix, el gravat, la pintura mural i l'escultura, però va destacar, sobretot, en el món del tapís. L'artista santcugatenc fa uns anys que tenia la seva residència habitual a França, on ha mort.

Josep Grau-Garriga, artista santcugatenc, ha mort a França aquest dilluns. Grau-Garriga ha estat un dels màxims exponents de l'Escola Catalana del Tapís, arribant a ser-ne el director, a més d'impulsar la revitalització de la Casa Aymat a la ciutat, lloc que centra les seves exposicions en les catifes i el tapís, especialitat de l'artista.

Grau-Garriga va explicar a la darrera entrevista oferta a Cugat.cat com li agradaria que la seva obra fos reconeguda en el món de l'art.

Josep Grau-Garriga

El que la meva obra sigui reconeguda depèn de mi, des del punt de vista de fer-ho bé. Però són uns professionals els que han de fer la promoció.


L'artista santcugatenc estarà present aquest setembre a dos punts importants de la difusió de la cultura a la ciutat, a la Canals Galeria d'Art, amb una exposició que recorrerà altres punts de la geografia catalana, i amb una altra mostra a la Casa Aymat. Aquest mes també està previst que surti un llibre a França, en col·laboració amb el museu del Louvre. A l'obra és present Grau-Garriga i la seves vivències a la Casa Aymat.

Grau-Garriga ha exposat les seves obres arreu del món, com ara els Estats Units, Veneçuela, Mèxic, França i Espanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.